Az úgy volt, hogy tegnap fogorvostól hazafelé a család fellázadt a mostanság gyakori szendvics-tízórai ellen. S valóban, több mint 2 hete nem sütöttem semmi fincsiséget számukra. Az is igaz, hogy túrós batyut akartak, én viszont nem akartam mégegyszer elmenni a boltba, így abból dolgoztam, ami otthon volt. Bele is raktam ám minden földi finomságot kárpótlásul. A csigák egyik fele fahéjas-csokilencsés, míg a másik diós-csokilencsés lett. A tésztába most került egy kis kefír is, hihetetlenül könnyű lett.
Hozzávalók:
55 dkg liszt
2 dl tej
2 tojás
fél pohár kefír
csipet só
8 dkg cukor
5 dkg olvasztott ráma
2,5 dkg élesztő.
Viszonylag lágy, de jól formázható tésztánkat-amit előzőleg bedagasztottunk, majd megkelesztettük- kinyújtjuk ujjnyi vastagra, megkenjük olvasztott rámával, tetszés szerint töltjük és két oldalról a közepéig felcsavarjuk. 2 ujjnyi vastag szeleteket vágunk belőle, tepsire fektetjük, kelesztjük kicsit és mehet sülni 180 fokra.
Én most éjszaka kelesztettem, a kész megformázott csigák a hűtőben csücsültek és reggel tettem be sülni őket.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése