2009. július 27., hétfő

Lasagne Bolognese


Ha azt kiabálom a kamasz lányomnak, hogy vigye le a szemetet, valahogy sohasem hallja meg. Ha csendesen közlöm, hogy kész a lasagne, rekordokat döntögető sprinteléssel terem a konyhában. A sült zöldségekkel ellentétben ezt imádják, rendszeresen étlapon szerepel nálunk. Nem igazán ördöngősség elkészíteni, hiszen kész lapokkal dolgozom. A bolognai ragu sem egy nagy "vasz isz dasz". Apróra vágott hagymán megpirítom a darált húst, majd fűszerezem sóval, borssal, oregánóval és teszek hozzá 1 doboznyi paradicsompürét. Így párolom készre. Ja, majd elfelejtettem, ahogy soronként lerakom, a húsra mindig öntök besamelt is. Én 3 ek lisztet elhabarok 5 dl tejjel, ízesítem őrölt szerecsendióval. Csendes tűzön besűrítem. Tűzálló tálban vagy kis tepsiben összerakom, a tetejére reszelt sajttal elkevert besamelt teszek és így sütöm pirosra.

3 megjegyzés: