Elhatároztam, hogy ezen a nyáron a nyaralás alatt gasztronómiai élményeket fogok gyűjteni. A kagylógyűjtést a gyerekekre hagytam. Kóstolgattam, elemezgettem a görög konyha remekeit. Mindjárt első nap rá kellett döbbenjek arra, hogy a halva nevű édesség nem csak abban a formájában létezik amit én ismerek. Nem a búzadarás. Nem, nem. Van olyan is, ami nagyon hasonlít a birsalmasajthoz állagra, színe kicsit sötétebb és az íze erősen karamelles. Dió darabkákkal teli. Nem vágtam magam hanyatt tőle. Persze ettem gyrost, görög salátát, muszakát is. Volt szerencsénk egy hamisítatlan görög hegyi faluban ( P. Panteleimonas) ebédelni, na ott ettem valami csoda finomat. Nevére nem emlékszem, leginkább kolbászos, padlicsános lecsóra hasonlított. Meglepetten tapasztaltuk, hogy legtöbb étterembe ajándékba adják a desszertet. Kedvencem a csoki-fondue volt. Az ételekkel kapcsolatosan egyetlen negatív dolgot mondhatok: nem fogyókúrásak. Nagyon klassz volt ez a néhány nap, tényleg felüdülés. A képeken látható egy vacsora része, a csoki-fondue, a görög saláta, fiam kedvence a sült apróhal, középen pedig Gergő homokba mártott tappancsa.
2009. július 14., kedd
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Jajj, ezekkel a nyaralásokkal csak egy a baj: túl gyorsan vége van...Szuper lehetett!!
VálaszTörlésJa, igen...anno Görögországban én is begyűjtöttem pár plusz kilót:)))De fincsi volt:)
Jó kis élményekkel jöttetek haza, várom a görög recepteket! Nagyon szeretem a muszakát, de még egy kis ideig nem ehetek ilyesmit.
VálaszTörlésMoni örülök, hogy jól telt a nyaralás.
VálaszTörlésNekem a görögországi nyaralás kissé csalódás volt. Mást vártam, biztos bennem volt a hiba.