2009. július 18., szombat

Sárgabarackos-mascarpornés torta


Még mindíg sárgabarack. Bár ma könnybe lábadt szemmel bámultam az ablakon át, amint a hirtelen ránk törő szélvihar és jég "leszüreteli" helyettünk a maradék termést. Pedig még voltak terveim. Ember tervez.... Juhé! Elkészült a házi mascarponém. Wise Lady utasításait követve csináltam meg. Már tegnap elterveztem, hogy sütök egy piskóta alapot, a mascarponémat tejszínhabbal lazítom, majd apróra vágott sárgabarackkal bolondítom meg. Mondom. Ember tervez....tudnillik, itt a telken a konyhám nem éppen profi felszereltségű. Mondhatnám, ami a pesti háztartásból selejt révén kikerül, az mind idevándorol. Hiányos étkészlet, retro melegszendvicssütő ( párom parasztmikrónak becézi),1999 ft-os piacon vásárolt habverő, ami egy óra alatt ver habot és sorolhatnám. Na pontosan ez a habverő volt az, ami nem verte fel a tejszínhabot, csak félig, mert fél óra után elromlott. Így a krémem kicsit lágy lett. Ennek ellenére a torta kelendő volt, elfogyott.

Elkészítés:

4 tojásból kakaós piskótát sütünk a 29 cm-es tortaformában.

A házi mascarponét 2 dl habtejszínnel és 10 dkg porcukorral felverem. Hozzákeverek 30 dkg apróra vágott lehéjazott sárgabarackot. A krémet rákenem a torta alapra. Én most amaretti keksszel díszítettem.

5 megjegyzés:

  1. Ajjajjajjj! Ez igen!! Itt is elfogyott volna!! És engem sem zavart volna, hogy lágy a krém ... :)))

    VálaszTörlés
  2. Hát én sem csodálom, hogy elfogyott! Isteni guszta, és a tálalás se utolsó! Szívesen megkóstoltam volna!
    Sándor

    VálaszTörlés
  3. Moni jól néz ki ez a süti. Én barackos pitét csináltam ajándékba. Fotó nem készült róla, mert egyben vitték el.
    Hétfőn ismét utazunk.

    VálaszTörlés
  4. Örülök hogy tetszik az ötletem, Mónika!
    Érdeklődöm, te voltál már a szegedi halfesztiválon? Minden évben egyre több a jelentkező. hatalmas fiestává nőtte ki magát ez a rendezvény.

    VálaszTörlés