A mai rántott pulykamellhez rendhagyó módon sajtos-sült zöldséget sütöttem. Frank Júlia receptje volt a kiindulási pontom. Hát nem aratott zajos sikert, a tapsvihar elmaradt. :( A gyerekeim csak turkáltak benne, a párom az irántam való tisztelete jelenként nagy részét megette. ( Nem habzsolta, csak eszegette módjával.) Semmi baj nem volt vele, finom volt.Egyszerűen szokatlan volt számukra. Így esett kútba az a tervem, hogy megreformálom az étkezési szokásainkat. Az elmúlt 23 évnyi hagyományos konyhavezetésem, amely csak a sült krumplit és a pürét ismerte, mint a rántott hús köretét , nem múlt el nyomtalanul. Azért próbálkoztam. Azt szabad.
Hozzávalók:
50 dkg sárgarépa
50 dkg fehérrépa
2 fej hagyma
2 dl tejföl
1 kanál liszt
1 kk pirospaprika
1 késhegynyi bors
1 kk só
10 dkg reszelt sajt
3 ek olaj
2 tojás
1 gerezd fokhagyma
Elkészítés:
A zöldségeket egyforma vékony karikára vágjuk a hagymát is. A lisztet összekeverjük a piros paprikával, borssal, sóval, majd ezzel a keverékkel megszórjuk a zöldségeket, hogy mindenütt érje őket. A tojást elhabarjuk a tejföllel, 1 gerezd reszelt fokhagymával, 2 ek olajjal, 5 dkg sajttal. Egy kis tepsit kikenünk 1 ek olajjal, meghintjük zsemlemorzsával és bele borítjuk a zöldségeket. Ráöntjük a tejfölös keveréket, szorosan lezárjuk fóliával és betesszük a 200 fokos sütőbe. 35-40 perc múlva levesszük a fóliát és megpirítjuk. Tálaláskor megszórjuk a maradék reszelt sajttal.
Mónika, nálam zajos sikert aratott volna! Tudom, hogy nem vigasztal ... :-) Nagyon-nagyon gusztusos lett!! És szépen van fotózva is! :-))
VálaszTörlésMóni! Ne add fel! Én is megettem volna szívesen! :)
VálaszTörlésKöszönöm lányok!
VálaszTörlésSzerintem se add fel, havonta lehet egyszer próbálkozni, hogy szokják az új ízeket. Nálam sem aratott volna nagy sikert férjem és nagylányom körében, de a kicsivel biztos jól belaktunk volna belőle, ő még megeszi az ilyesmit is , remélem nem változik ahogy nő.
VálaszTörlés