2010. május 29., szombat

Epres-krémes piskóta




A puha piskóta, a főzött krém, az eper, a csokoládé. Verhetetlenek együtt. Nálunk mindíg tuti siker. A piskóta lehet sima, kakaós, diós. A krém vaníliás, epres, puncsos stb. Nemcsak eper kerülhet rá. Csoki helyett gyümölcskocsonyával is csinosíthatjuk. A ráfordított idő nem több fél óránál. Mutatós, ízletes.
Hozzávalók a piskótához:
5 tojás
15 dkg cukor
15 dkg liszt
fél dl étolaj
Krém:
1 eper pudingpor ( főzős)
3 dl tej
fél ráma
10 dkg cukor
Elkészítés:
A tojásokból és a cukorból habot verünk 5-6 percig erős fokozaton, majd lazán hozzákeverjük a lisztet és az étolajat. Előmelegített sütőben, közepes tepsiben 15-20 perc alatt készre sütjük.
A pudingport a tejjel és cukorral sűrűre főzzük, majd kihűtjük. A puha margarint a végén elkeverjük benne.
ezt a krémet egyenletesen elterítjük a piskótán. Kirakjuk félbevágott eperszemekkel, majd csorgatunk rá felolvasztott csokoládét.

5 megjegyzés: