2010. augusztus 28., szombat

Fahéjas rizsfagylalt


Mihez is kezdjünk a hűtőben csücsülő maradék maroknyi tejberizzsel, ha nincs szívünk kidobni? Miért ne lényegülhetne fagyivá? 
Hozzávalók:
3 dl tejberizs
3 dl tej
2,5 dl tejszín
10 dkg cukor
csipet fahéj
1 ek étkezési keményítő
Elkészítés:
2, 5 dl tejet felteszünk forrni, s míg elkészül a keményítőt simára keverjük a maradék tejjel és a cukorral. Ezután hozzáöntjük a forró tejhez és az alapot néhány perc kavargatással besűrítjük.A tejberizst én botmixerrel kissé pépesebbé tettem, de maradtak benne még rizsdarabok. Ezt a tejes alaphoz adjuk, majd az egészet jól kihűtjük a hűtőben. Mielőtt a fagyigépbe pakoljuk, hozzáadjuk a félig felvert tejszínt, a csipet fahéjat és 20 perc alatt krémes nyalakodnivaló lesz belőle.

6 megjegyzés: