Hogy ennek az egyszerű éteknek mekkora sikere volt! Úgy tolták be a gyerekek, hogy meg se rágták. Azért azt öröm volt nézni.
Ez a recept nagyon jó, finom könnyű gombócokat kapunk végeredményként. Ami nagyon fontos, hogy a massza pihenjen a hűtőben legalább 2 órát, s csak azután főzzük.
Hozzávalók 4 főre:1/2 kg túró
2 dl búzadara
4 tojás
csipet só
5 ek zsemlemorzsa
Elkészítés:
A túrót, búzadarát, tojásokat a csipet sóval kikeverjük. Állni hagyjuk.
A zsemlemorzsát megpirítjuk olajon.
A gombócokat kifőzzük, majd meghempergetjük a morzsában. Édes tejföllel tálaljuk. A fahéj sem rontja el.
Nem lehet nem szeretni.Nálunk is így falják:)))
VálaszTörlésImádjuk-imádjuk-imádjuk :)
VálaszTörlésImádom, bárhol, bármikor, bármennyít :)
VálaszTörlésCsodaszép gombócok! :)
VálaszTörlésJaj de guszta! :)
VálaszTörlésDe guszta!
VálaszTörlésÉn is szeretem de eddig még csak a darát sikerült legyártanom,a gombóc mindig szétesik.
De talán most.....
Ó, mekkorát nyeltem a gombócok láttán!
VálaszTörlés