2011. június 20., hétfő

Bólyi túrós lepény barackkal




















Hívhatjuk dobálós túrósnak is, esetleg lusta asszony rétesének, egy a lényeg, rendkívül egyszerű elkészíteni, nem kell gyúrni sőt még keverni sem a tésztát. Csak úgy beleszórni mindent egymás után a tepsibe. Többféle recept létezik, hasonló végeredménnyel. 
Hozzávalók egy közepes méretű tepsihez ( kb 20X30 )
25 dkg rétesliszt
15 dkg sima liszt
10 dk porcukor
1 sütőpor
1/2 kg túró
15 dkg cukor
1 tejföl
ízlés szerint citromhéj, mazsola
nálam most 5 szem őszibarack 
5 dkg ráma 
3 tojás
4 dl tej
Elkészítés:
A réteslisztet, sima lisztet, porcukrot és a sütőport elvegyítem és két részre osztom. Egy kivajazott tepsi aljára szórom az egyik rész lisztes keveréket. Erre egyenletesen elterítem a cukros túrót, majd rászórom az apróra vágott barackot és szétkenegetem rajta a tejfölt. Ezután a másik rész lisztes keverékkel beborítom, rácsipkedem az 5 dkg rámát  és ráöntöm a 4 dl tejben elhabart tojásokat. Egy villával jól megszurkálom több helyen is, egészen az aljáig, hogy a tej le tudjon csorogni. 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük. Nekem kb 40 perc volt, de figyelni kell.

7 megjegyzés: