2011. június 22., szerda

Epres-mascarponés fagylalt




























Csak a fagyi. Ebben a melegben szerintem a legideálisabb nyalánkság. Bosszantó, hogy drága az eper, már nem is lesz olcsóbb, sőt lassan a szezonja is lejár. Jön a málna, horror árban kapható a piacon már. Kacsingattam felé, aztán mégis az epernél maradtam. Most egy kicsit másképpen, krémsajttal. Nagyon finom, talán nem annyira lightos.
Hozzávalók:
30 dkg eper
25 dkg mascarpone
15 dkg cukor
  4 dl tejszín
Elkészítés:
Az epret pürésítjük, majd a krémsajttal és a cukorral elkeverjük. Hozzáöntjük a tejszínt és jól behűtjük. Amikor kellően hideg, mehet a fagyigépbe. Akinek nincs, az is simán megcsinálhatja, ebben az esetben viszont félig felverném a tejszínt és úgy keverném az epres mascarponéhez. Amikor a fagyasztóban csücsül a fagyi időnként át kell keverni, hogy krémes állagú legyen. 

2 megjegyzés: