2011. június 26., vasárnap

Sült banán juharsziruppal



















Mi nagyon szeretjük a kínait. Én nem igazán készítem, de a sarki büfé kínálatával és a minőséggel nagyon elégedett vagyok. A mennyiséggel pláne. A gyerekek kedvenc desszertje a sült banán. Mézzel szervírozzák. Kutattam kicsit a recept után, többfélét is találtam, aztán az itthon található alapanyagok is alakították a receptet. Méz nem volt itthon, juharsziruppal tálaltam.
Hozzávalók:
4 banán
10 dkg liszt
5 dkg étkezési keményítő
1 mokkáskanál szódabikarbóna
1 tojás
1 kanál cukor
csipet só
ásványvíz
1 tojás
Elkészítés:
A lisztet, keményítőt, sót, cukrot, szódabikarbónát elkeverjük, majd folyamatosan adagoljuk hozzá az ásványizet és az elhabart tojást. Sűrű palacsintatésztát kell kapnunk. Nekem 1,5 dl víz kellett. A banánokat félbevágjuk, majd a feleket hosszában elfelezzük. Belemártogatjuk a tésztába és forró olajban kisütjük.

1 megjegyzés:

  1. Szívesen megkóstolnám, mert hallani már hallottam sült babánról, de még nem ettem ! Érdekes lehet az íze magát a gyümölcsöt szeretem!

    VálaszTörlés