2011. augusztus 4., csütörtök

Lebbencsleves


















Én szeretem a lebbencset. Nincsenek kellemetlen menzás emlékeim, ugyanis anyukám levesének ízét érzem mindig a számban. Nem szeretett sokáig pepecselni a konyhában, mindig rohant, más dolga volt. Az élet is így szaladt el vele. Gyorsan. :(( A lebbencset nagyon jól tudta készíteni. Hamar megvolt és mi szerettük.
Hozzávalók:
15 dkg szalonna
15 dkg kolbász
15 dkg lebbencs tészta
80 dkg burgonya
1 fej hagyma
1 paradicsom
1 paprika
1 gerezd fokhagyma
só, bors
Elkészítés:
A szalonnát a kolbásszal zsírjára pirítjuk, majd kiszedjük. A visszamaradt zsíradékon megpirítjuk a apróra vágott hagymát és a tésztát. Meghintjük piros paprikával, felöntjük 1,5 liter vízzel , beletesszük a paprikát, paradicsomot, felkockázott krumplit. Belereszeljük a fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, visszapakoljuk bele a szalonnát , kolbászt és 20 perc alatt készre főzzük.
Tartalmas étel.

6 megjegyzés:

  1. Nagyon guszta, finom laktató leves így kolbásszal!

    VálaszTörlés
  2. Hű, de guszta! Milyen régen nem főztem! Nem is tudom miért!?

    VálaszTörlés
  3. A lebbencs nekem is gyerekkori kedvencem. Nem főztem már évek óta, pedig tényleg tartalmas és finom:)

    VálaszTörlés
  4. Ciki, de én még sosem ettem :)

    VálaszTörlés
  5. Gyerekkori kedvencem nekem is. Én a nagymamámtól sajátítottam el, de azóta sem untuk meg.

    VálaszTörlés
  6. Nagyon szeretjük mi is a lebbencslevest, igaz, sokkal prózaibb változatban, mindössze hagymát pirítok, pirospaprikázom, krumpli és lebbencstészta. Az első levesemnél megjártam, túl sok tészta került bele, inkább lett egytálétel, de úgy is finom volt :)

    VálaszTörlés