2011. augusztus 8., hétfő

Lepénykenyér



















Ezt a kenyeret Limaránál láttam meg régebben, s rögtön eldöntöttem, hogy valamikor sort kerítek rá. Nagyon örülök, hogy kipróbáltam, mert hihetetlenül finom és egyszerű vacsoraétel. Köszi Limara!
Hozzávalók :
50 dkg liszt
3 dl víz
3 evőkanál étolaj
2 dkg élesztő
1,5 teáskanál só
Elkészítés:
A hozzávalókból kelt tésztát dagasztunk. Ha kézzel csináljuk, futtassuk meg az élesztőt langyos tejben. ( A felhasznált tej mennyiségét vonjuk ki a folyadékból). Én belepakoltam  mindent a kenyérsütő üstjébe és a gép megdagasztotta. Fél órát hagytam kelni, majd 8 gombócra osztottam. Ismét pihent egy kicsit. A serpenyőt jól felforrósítottam. Egy adag tésztát kinyújtottam palacsinta méretre és a forró , száraz serpenyőbe tettem. 1-2 perc alatt megsült. Átfordítottam és amíg sült a másik oldal a tetejét megkentem tejföllel és reszelt sajtot tettem rá. Mire megsült a sajt is megolvadt rajta. Ahogy sütöttem, úgy ette a család. Sajtos-tejfölösen olyan mint a lángos. Azért sonkával is finom volt. Nagyon laktató.

7 megjegyzés:

  1. Nagyon guszta lett! Mikor láttam Limaránál én is úgy gondoltam hogy egyszer kipróbálom, de eddig nem került rá sor, de most eszembe jutattad! Köszi!

    VálaszTörlés
  2. Nagyon jól néz ki a sajttal meg a sonkával:) Felkerült a listámra!!

    VálaszTörlés
  3. Ó, meggyőztél! Ilyet fogok készíteni. :)))

    VálaszTörlés
  4. Ez biztos fincsi! Egy lepényke ide csúszhatna most...

    VálaszTörlés
  5. Akkorákat nyeltem, hogy még hallani is lehetett, pedig most ebédeltünk.
    :) S ráadásul én is szoktam csinálni, amikor fogyóban a kenyér és már idő sincs elég a kenyérsütéshez.

    VálaszTörlés
  6. Hű ez most nagyon jól esne vacsorára

    VálaszTörlés