2009. április 23., csütörtök

Bukta


Borsosberényben voltam kezdő pedagógus. Azok voltak ám a szép idők. Az iskola konyháján házias ízekkel kényeztettek bennünket. Helyben főztek az iskolásoknak, ovisoknak, öregeknek. A tésztás napokat szerettem a legjobban. Remek buktát tudtak készíteni, nem azt a nagy ormótlan fullasztó, lekvárt igencsak nélkülöző fajtát, nem bizony. Csinos, könnyű "buflinkát"sütöttek. Már én is megtanultam. Gyakran készítem a családnak.

Hozzávalók:
55 dkg liszt
1 p. joghurt
2 tojás
5 dkg olvasztott margarin
10 dkg cukor
2,5 dkg élesztő
2 dl tej
1 kk só

Szokásos módon kelt tésztát készítünk, formázzuk és sütjük.

2 megjegyzés:

  1. Szia Mónika!
    Igaz lábfájós vagyok,de úgy megkívántam a buktáidat,hogy holnapra ez lesz az ebéd!Köszi!Puszi!

    VálaszTörlés