Számomra ez a világ legfinomabb túrótortája. Minden benne van ami egy kiváló tortára jellemző. Könnyű, lágy túrókrém, vékony, omlós tészta, a tetején, édes, olvadó hab. Már nem emlékszem ki volt szerző, de én Margitkánál találtam a receptet. Elkészítése, a kisfiam szavaival élve "bébikönnyű". Nem igényel nagy hozzáértést, viszont garantált a siker.
Hozzávalók a tésztához:
8 dkg ráma
8 dkg ráma
8 dkg cukor
20 dkg liszt
1/2 cs. sütőpor
1 tojás
túrókrém:
50 dkg túró
15 dkg cukor
1/2 l tej
0,5dl olaj
1 egész tojás
2 tojás sárgája
vaníliás pudingpor
tetejére:
2 tojásfehérje
2 kanál cukor
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és egy 26 cm kapcsos tortaforma aljára lapogatjuk. Pereme ne legyen, de töltse ki a formát. A túrókrém hozzávalóit először csak kevés tejjel botmixerrel krémesítjük, majd hozzáöntjük a maradék tejet is. Ne ijjedjünk meg, a töltelék tejszerűen folyós. Így jó. Ráöntjük a tésztára és betesszük a 180 fokos sütőbe, addig sütjük, amíg megszilárdul a túrókrém, ne lötyögjön a közepe se. Ekkor rátesszük a cukorral felvert tojásfehérjét és még 10-15 percre visszatesszük a sütőbe.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése