Egy rendes háztartásban vasárnap illik süteményt sütni a családnak. Nekem, mint egykori falusi "lánynak" pedig egyenesen kötelező a húsleves, főtt hús, rántott hús után desszertet rakni az asztalra. Őszintén szólva én sokszor fittyet hányok ám a hagyományokra, egyrészt mert krónikus időhiányban szenvedek, másrészt a súlyunknak nem tesz jót a sütizabálás, harmadrészt ha jó idő van nem szeretek hosszasan a konyhában időzni. De történt tegnap, hogy úgy rohant rám a vágy valami diós finomság iránt, hogy egyből tanácsot kértem ám Limaránktól, mi légyen az amit én megsütök ma. Kapva kaptam az ötletén és megnyugodva tértem pihenni. S hogy mégis hogy került ma az asztalra kókuszos krémes? A családom egyetlen tagja sem mutatott hajlandóságot a diótörés iránt. Így kamra és a hűtőszekrény lehetőségeit kihasználva, varázspálcámat megrázva a diós rácsos pite átlényegült kókuszos kockává.
Hozzávalók :
30 dkg liszt
15 dkg ráma
15 dkg porcukor
2 ek kakaó
1 tojás
1/2 sütőpor
2-3 ek tej
A hozzávalókból tésztát gyúrunk, ha kell még teszünk hozzá tejet, két lapot nyújtunk belőle. Az egyik lapot kizsírozott tepsibe terítjük és ráöntjük a következő keveréket:
6 tojásfehérje habbá verve
20 dkg porcukor
20 dkg kókuszreszelék
Majd befedjük a másik lappal és 20-25 perc alatt megsütjük kb 180 fokon.
Krém:
6 tojás sárgája
3 ek liszt
3 dl tej
3 cs vaníliás cukor
1 ráma
25 dkg porcukor
A tojássárgájákból,lisztből, tejből sűrű krémet főzünk, kihűtjük majd hozzáadjuk a rámából és porcukorból kavart krémet. Az egészet a tészta tetejére halmozzuk és csokit reszelünk rá.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése