2009. április 14., kedd

Ropogós zsemle elősütéssel




Jó lenne mindennap házi készítésű, friss pékárut enni. Töröm is fejem erősen, hogy miként oszthatnám be úgy az időmet, hogy ez megvalósuljon. A hibernálás módszere is remek, időtakarékos, de ez a mostani újításom még jobb. Előre elkészíthetem akár egy hétre a zsemléket, reggelenként maximum 30 perc és friss, ropogós szendvicsnek való illatozhat az asztalon. A módszer lényege, hogy elősütöm a zsemléket, éppen csak annyira, hogy kis kérget kapjon, halovány színű legyen. Amolyan 3/4-ig kész állapotú.


Hozzávalók:
50 dkg BL-80-as lisz
15 dkg öregtészta
1 dkg friss élesztő
1, 5 dl víz
1,5 dl joghurt
2 kk só
1 kk cukor
2 ek étolaj
Elkészítés:
A hozzávalókból tésztát dagasztunk, majd duplájára kelesztjük. 12 egyforma darabra vágjuk, majd zsemléket formázunk belőlük. Tepsire tesszük, 30 perc kelesztés után kis bevágást biggyesztünk a tetejére, további 20 percig kelesztjük, majd 200 fokon kb 15-20 percig sütjük. ( sütőtől függ, figyelni kell ). Érdemes úgy sütni, hogy a tepsire egy nagy sütőzacskót húzunk.
Amikor kihült, tetszés szerinti adagokban elcsomagoljuk és mehet a hűtőbe.

1 megjegyzés: