2009. június 14., vasárnap

Finom meggyes


Olyan csodás a mezőgazdaság és a természet, hogy folyamatosan kínálja nekünk a finomabbnál finobb alapanyagokat. Alig múlt el az eperszezon, máris beköszöntött lágy, savanykás terméseivel a meggyáradat. Nem múlhat el nyár kavart meggyes süti nélkül. Olyan egyszerű az elkészítése.

Hozzávalók:

8 tojás

25 dkg cukor

30 dkg liszt

1 ráma

1 sütőpor

1 kg meggy

Elkészítés:

A 8 tojás sárgáját a rámával és a cukorral habosra keverjük. Aztán hozzáadjuk a sütőporos lisztet és óvatosan belekeverjük a felvert fehérjét.
A masszát egy kikent nagy tepsibe simítjuk, megszórjuk zsemlemorzsával, majd a kimagozott meggyet rápakoljuk. Én kevés kristálycukorral is meghintettem. 180 fokos sütőben tűpróbáig sütjük. Nekem ez 35 perc volt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése