Tegnap a Blikk főzős rovatában Szilárd ajánlotta jó szívvel a csengeri joghurtos pogácsát. Elég volt átfutnom a receptet, megállapítottam, hogy ez bizony szóról szóra megegyezik a lala-kiflivel (Dondonene). No nem is ez a lényeg, hanem az, hogy rögtön neki is veselkedtem azon melegében. Illetve hidegében, ugyanis reggelre szerettem volna frissen, így a hűtőben pihentek éjszaka. Szóval íme a recept, ami nem az enyém ugyebár, de jó szívvel ajánlom.
Hozzávalók:
- 70 dkg liszt
- 2 tojás
- 1 joghurt
- 1 dl étolaj
- 1 ek cukor
- 1 tk só
- 1 dl tej
- 4 dkg élesztő
- 10 dkg ráma és egy tk só a kenegetéshez
Elkészítés:
A hozzávalókból tésztát dagasztunk, majd duplájára kelesztjük. 8 egyforma darabra vágjuk, amelyeket palacsinta méretű körökké nyújtunk. 2-2 ilyen kört rakunk egymásra úgy, hogy sózótt rámával megkenjük a közét. Így a végén 4 dupla kört kapunk. Ha nagyobb kifliket akarunk, akkor a köröket 8 cikkbe vágjuk és a szélesebb végétől indulva feltekerjük. Én a piciket szeretem, ezért 12 darabba vágtam egy kört. Kelesztjük még a tepsin, majd tojással lekenjük és megszórjuk reszelt sajttal. 180 fokos sütőben 20 perc alatt megsütjük.
ezt már én is meggyűrtem és finom:)
VálaszTörlésGondolom az újságban nem volt mellette, honnan a recept! :((
VálaszTörlésJól néznek ki! :))
Nem volt, csak az, hogy Csengerből származik.
VálaszTörlésKöszike!
Juj,ismerős a finomság,nagyon guszta!:))
VálaszTörlésÉn is egyre több nagyon ismerős recibe botlok,amit sajátként kezelnek egyesek((: