2009. június 22., hétfő

Lala kiflik sajtosan


Tegnap a Blikk főzős rovatában Szilárd ajánlotta jó szívvel a csengeri joghurtos pogácsát. Elég volt átfutnom a receptet, megállapítottam, hogy ez bizony szóról szóra megegyezik a lala-kiflivel (Dondonene). No nem is ez a lényeg, hanem az, hogy rögtön neki is veselkedtem azon melegében. Illetve hidegében, ugyanis reggelre szerettem volna frissen, így a hűtőben pihentek éjszaka. Szóval íme a recept, ami nem az enyém ugyebár, de jó szívvel ajánlom.


Hozzávalók:


  • 70 dkg liszt

  • 2 tojás

  • 1 joghurt

  • 1 dl étolaj

  • 1 ek cukor

  • 1 tk só

  • 1 dl tej

  • 4 dkg élesztő

  • 10 dkg ráma és egy tk só a kenegetéshez

Elkészítés:


A hozzávalókból tésztát dagasztunk, majd duplájára kelesztjük. 8 egyforma darabra vágjuk, amelyeket palacsinta méretű körökké nyújtunk. 2-2 ilyen kört rakunk egymásra úgy, hogy sózótt rámával megkenjük a közét. Így a végén 4 dupla kört kapunk. Ha nagyobb kifliket akarunk, akkor a köröket 8 cikkbe vágjuk és a szélesebb végétől indulva feltekerjük. Én a piciket szeretem, ezért 12 darabba vágtam egy kört. Kelesztjük még a tepsin, majd tojással lekenjük és megszórjuk reszelt sajttal. 180 fokos sütőben 20 perc alatt megsütjük.

4 megjegyzés:

  1. ezt már én is meggyűrtem és finom:)

    VálaszTörlés
  2. Gondolom az újságban nem volt mellette, honnan a recept! :((
    Jól néznek ki! :))

    VálaszTörlés
  3. Nem volt, csak az, hogy Csengerből származik.
    Köszike!

    VálaszTörlés
  4. Juj,ismerős a finomság,nagyon guszta!:))

    Én is egyre több nagyon ismerős recibe botlok,amit sajátként kezelnek egyesek((:

    VálaszTörlés