2010. május 4., kedd

Grízes tészta


Nem is olyan pofon egyszerű jó darás metéltet csinálni. Például oda kell figyelni a gríz pirításánál, nem szabad elkapkodni, mert kemény marad, és pillanatok alatt képes odakapni is. A víz nem lehet túl kevés, sem túl sok.  Mi nagyon szeretjük, a gyerekek kiváltképp. Jófajta baracklekvárral a tuti, de most mi szilvával ettük.
Én így csinálom:
1 bögre grízt kevés olajon megfuttatok, majd bögrényi vízzel felöntöm. Amikor a víz elpárolog, a dara megduzzad és szétesik morzsásra akkor van kész. Lehet, hogy még szükség van vízre, ha nem találjuk elég puhának. Megsózom, összekeverem a kifőtt tésztával,majd porcukorral és lekvárral tálalom.
Van, aki sósan eszi, akkor eleve több sót rakhat a grízbe.

7 megjegyzés:

  1. Tegnap náluni is ez volt a vacsora :). Imádom, egyszerű és nagyszerű.

    VálaszTörlés
  2. Remek, mintha nem is ez lenne a képen :)

    VálaszTörlés
  3. Jól néz ki Móni!
    Boldog névnapot! Nézz be hozzám! Kicsit keresni kell a Cukker-blogger díjat!

    VálaszTörlés
  4. Isten éltessen sokáig!:-)) Anyukám kedvence a grízes tészta, finom lehet a Tiéd is!:-))

    VálaszTörlés
  5. Boldog névnapot!
    Nagyon régen csináltam grízestésztát, pedig mindenki szereti, no majd pénteken.

    VálaszTörlés
  6. Monim! Istenke eltessen megegyszer eroben-egeszsegben!
    Huuuu, de reeegen ettem ezt a finomsagot! Muszaly lesz majd elkeszitenem.Nem tudom a csalad hogy fogadja majd, de en szeretem.Koszi az otletet hozza! Puszika: ILDIKO

    VálaszTörlés
  7. Sosem készítettem még grízes tésztát, pedig nagyon szeretem. Még a menzás verziót is.

    Barack lekvárral! Mmmmmmmmmmmm...

    VálaszTörlés