2010. augusztus 22., vasárnap

Lecsó




A 3. legkedveltebb étel hazánkban az internetes szavazás szerint. Teljesen jogos a helyezés. Nem tudjuk megunni, s ha igazi szabadföldi magyar paradicsomból, paprikából készítjük, az semmi máshoz nem hasonlítható. A tojásost favorizáljuk. A gyerekek lecsóevési szokása is elég egyedi: villával, tányérból nem eszik, viszont puha kenyérre ráhalmozva vígan falatozzák. Mi kevés paradicsommal és sok-sok paprikával csináljuk.
Hozzávalók:
1 kg paprika
4 közepes paradicsom
1 nagy fej hagyma
Elkészítés:
A hagymát vékony szeletekre vágjuk és forró olajra dobjuk.Megsózzuk, majd fedő alatt puhára pároljuk. Hozzáadjuk az apró kockára vágott paradicsomot és tovább pároljuk, amíg jó sok levet ereszt a paradicsom. Ekkor beletesszük a karikára vágott paprikát és összesütjük. Mi úgy szeretjük, ha van mit harapni a paprikán. A végén egy tk őrölt pirosparikával ízesíthetjük, de e nélkül is finom. Fejenként 1 elhabart tojással dúsítjuk, ha akarjuk. Virsli is mehet bele.

4 megjegyzés: