2010. augusztus 18., szerda

Túrógombóc



Hogy ennek az egyszerű éteknek mekkora sikere volt! Úgy tolták be a gyerekek, hogy meg se rágták. Azért azt öröm volt nézni.
Ez a recept nagyon jó, finom könnyű gombócokat kapunk végeredményként. Ami nagyon fontos, hogy a massza pihenjen a hűtőben legalább 2 órát, s csak azután főzzük.
Hozzávalók 4 főre:
1/2 kg túró
2 dl búzadara
4 tojás
csipet só
5 ek zsemlemorzsa
Elkészítés:
A túrót, búzadarát, tojásokat a csipet sóval kikeverjük. Állni hagyjuk.
A zsemlemorzsát megpirítjuk olajon.
A gombócokat kifőzzük, majd meghempergetjük a morzsában. Édes tejföllel tálaljuk. A fahéj sem rontja el.

7 megjegyzés:

  1. Nem lehet nem szeretni.Nálunk is így falják:)))

    VálaszTörlés
  2. Imádjuk-imádjuk-imádjuk :)

    VálaszTörlés
  3. Imádom, bárhol, bármikor, bármennyít :)

    VálaszTörlés
  4. De guszta!

    Én is szeretem de eddig még csak a darát sikerült legyártanom,a gombóc mindig szétesik.

    De talán most.....

    VálaszTörlés
  5. Ó, mekkorát nyeltem a gombócok láttán!

    VálaszTörlés