2009. június 5., péntek

Epres-mascarponés alagút


Az idei eperszezont igyekeztem maximálisan kihasználni. Habár olcsó eperrel nem igazán találkoztam, azért jutott lekvárra is és hetente készítettem valamilyen epres finomságot. Stahl Judit epermisuja nagyon régóta előjegyzésben volt már, végül mégsem azt készítettem el, csak valami hasonlót.

Hozzávalók:

30 dkg eper
1 habtejszín
25 dkg mascarpone
babapiskóta
cukor ízlés szerint
5 lap zselatin
Az epret pépesítjük, majd cukorral és az előzőleg beáztatott zselatin lapokkal összemelegítjük. Éppen csak. Forrnia nem szabad.
A tejszínt a mascarponéval együtt keményre felverjük, némi porcukor társaságában. ( Lehet külön felverni a tejszínt, majd hozzáadagolni a mascarponéhoz, de én így szoktam és működik.)
Amikor az eper kihült, hozzákeverjük a mascarponéhez. Kicsit ellágyul a krém, de no para, meg fog szilárdulni.
Egy királyformát kibélelünk folpackkal és elkezdjük a rétegezést. Alulra krém, aztán piskóta, megint krém és piskóta. A piskótát nem kell megmártani semmiben, így is megpuhul. Mondom ezt azért, mert én belemerítettem cukorszirupba és szét is ázott rendesen. Egy éjszakára hűtőbe rakjuk, másnap kibotítjuk, szeleteljük és egy ültő helyünkben betermeljük.

2 megjegyzés:

  1. nagyon gusztán néz ki! így ebéd után most le tudnék nyomni pár szeletet... :D

    VálaszTörlés
  2. csodás! Én is kérek szépen egy szeletkét! :))

    VálaszTörlés