2009. június 6., szombat

Kakaós csiga


Szombat van, még 1 hét a suliból, meg még 1 hét bejárás és rám szakad a nyári szünidő. Hurrá! Ma ilyen hangulatban ébredtem. A családfő angolórán, nagyobbik gyermek kerti partin, én itthon a cseppemmel. Kakaós csiga készült reggelire, nem a megszokott, hanem a dán vajastészta mintájára. Mondhatom nagyon finom lett. Egyetlen bánatom, hogy nagyon időigényes, így reggel fél 7-kor elkezdve is csak 9-re sült meg. Pedig a tésztát ugyebár már este összeállítottam. A gyerekek már nem győzték kivárni, belecsipegettek a kerti partira készített zserbóba, Gergő jól be is reggelizett, így aztán alig fogyott a csigából. Jó lesz uzsonnára. Ebéd után gurulunk a telekre, leszedjük a cserkót, igyekeznünk kell, mert más is rájár a fára. ( A seregélyeken kívűl )

Elkészítés:

A receptben megadott módon vajas tésztát készítünk, hajtogatjuk, pihentetjük, majd egy jó nagy lappá nyújtjuk, kb fél ujjnyi vastagra. Megszórjuk kakaós cukorral, felcsavarjuk, 15 darabra vágjuk, a tepsin 1 órát kelesztjük, majd 180 fokon 25 perc alatt ropogós pirosra sütjük.

1 megjegyzés:

  1. Moni ilyesmit én most nem merek készíteni. A kg-oknak le kell apadniuk.:)

    VálaszTörlés