2009. június 13., szombat

Rakott palacsinta


Megérkezett a zöldborsó szezon. Hogy mi köze ennek a palacsintához? Nagyon is sok. Imádjuk a friss zöldségekkel telepakolt borsólevest, jó sok vajgaluskával. Utána második fogásnak mindíg valami "gyengét" kívánunk. Így került sorra most a rakott túrós palacsinta. Semmi fakszni, mégis különleges. Kisfiam rájárt még délután is.

Elkészítés:
Sütünk 16 db palacsintát, amit ízlés szerinti megtöltünk túróval. 1/2 kg túró kell ehhez a mennyiséghez.
5 dl tejfölt, 4 egész tojással elhabarunk, 6-8 dkg porcukorral édesítjük.
Egy közepes tepsibe lerakunk 8 palacsintát, rákanalazzuk a mártás felét. Újabb sor palacsinta következik és a maradék mártással bevonjuk.

25 percre bedugjuk a 200 fokos sütőbe.

1 megjegyzés: