2009. június 26., péntek

Zöldséges sült csirke


Hálószobánk gyerekszobává alakítása miatt 2 napja nem főztem. Én ellennék, de párom ma már reklamált. Gergőnek is ma ért véget a 2 hetes úszótábor, ahol remekül helyt állt forróságban, szakadó esőben egyaránt. Kedvencüket készítettem, fűszeres sült csirkét, répával, krumplival és Garffykánál látott cukkini tzatzikivel. Répából soha nem tudok eleget csinálni, az a favorit, de a cukkinivel is levettem ma őket a lábukról, pedig az én uram nem tolerálja az újításaimat, de ezt ő is elismeréssel nyugtázta. 2 napra terveztem a tepsinyi adagot, de 3 árva combika lapul az edényben, holnap törhetem a fejem az ebéden.

Elkészítése:

1 dl olajból, 4 gerezd reszelt fokhagymából, 1 ek paradicsompüréből, őrőlt piros paprikából készített páccal bekentem a besózótt csirkedarabokat. Lefedtem fóliával és fél órát pároltam. Akkor hozzáadtam a sárgarépát, félbevágott burgonyákat és fólia alatt további 40 percig sütöttem. Végül 20 percig fólia nélkül pirítottam.

2 megjegyzés:

  1. Nagyon guszta ez is, kipróbálom így is majd.

    VálaszTörlés
  2. Nagyon szeretem a csirkét, mi főleg grillezzük. Ki fogom ezt a pácot próbálni! van egy másik nagyszerű csirke sütés is, a bográcsban sült csirke. Nemsokára újra készítünk, és akkor én is teszek fel képet róla.
    Nagyon szép a blogod, nagyszerű itt nézelődni, recepteket olvasgatni.

    VálaszTörlés