Rá került a sor végre a sajttortára is. Eddig a mascarpone csillagászati ára tartott vissza csak tőle. Ám amióta birtokomban van a házi krémsajtkészítés titka, Wise Ladynek köszönhetően, már ez sem lehet akadály. Áfonya is volt még a piacon megfizethető áron. A receptet egy főzős műsorból lestem el. Sajnos nekem sok levet eresztett az áfonya, s mikor kivetten a formából még folyt is. De egyéb probléma nem volt vele. Nekem hidegen sokkal jobban ízlett.
Hozzávalók:
20 dkg darált keksz
10 dkg olvasztott vaj
45 dkg házi krémsajt
4 tojás
1 vaníliás cukor
15 dkg barna cukor
20 dkg áfonya
A darált kekszet elkeverjük az olvasztott vajjal és egy 24 cm-es tortaforma aljára nyomkodjuk. erre rápakoljuk az áfonya szemeket és hűtőbe tesszük, amíg a töltelék elkészül.
A krémsajtot 4 tojással, vaníliás cukorral és barna cukorral felverjük jó habosra, majd a tortalapra öntjük. Nekem egy órát sült 180 fokon. Nem kell megijjedni, ha fölpúposodik és kivételkor összeesik, mert ez a természete. Nagyon finom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése