2009. augusztus 27., csütörtök

Szilvalekvár
Mindig szörnyülködtem, amikor a piacon házi szilvalekvárt akartam venni, mert igen drágának találtam. Most pironkodok és mindent visszaszívok, mert megtapasztaltam, hogy 5 kilónyi szilvából( +60 deka cukor), 6 órai főzés után mindössze 1,7 liter lekvár lett, amiből jó fél litert nem sikerült üvegbe zárnom, mert kiskanállal megették. A ráfordított munka nem egetverően sok, 5 órán át szinte magától főtt, az utolsó órában viszont buzgón kellett kavargatni. 2 üveggel eldugtam biztos helyre, hogy a karácsonyi flódni méltó tölteléke legyen. Ezenkívül elgondolkodtam azon, hogy holnap kimegyek a Lehel piacra szilvát venni.:))

7 megjegyzés:

 1. Én is főztem már pár kis üveggel, de még én is tervezek főzni, nagyon finom! Nálunk már kb a fele elogyott az előző csapatnak.

  VálaszTörlés
 2. S a héját,hogy veszed le?Lefő róla teljesen?

  VálaszTörlés
 3. Szia nagyon szép lett a lekvárod:). És nagyon tetszik a blogod alatt a zene. Megkérdezhetem, hogy hogyan tudnám én is beállítani? Köszönöm Fruzska

  VálaszTörlés
 4. Bizony, elég hosszadalmas. Nagyon szép a lekvárod!

  VálaszTörlés
 5. Szép lett!!
  A héja az kell bele-bocs, hogy helyetted válaszolok. Ennyi idő alatt jól megfő-szétfő...

  VálaszTörlés
 6. Szétfő bizony a héja teljesen.
  Köszi lányok!

  VálaszTörlés
 7. Mónika,sütőben készítetted?Én az idén nem főzök,mert van még az előzőa adagból.Én soha nem kavarom egy percig sem,a sütőben teljesen besűrűsödik.

  VálaszTörlés