Beköszöntött a szilvaszezon nálunk. Bár az én kicsi fámon csak 5 kilónyi termett, ellenben a szomszédban rengeteg, így aztán a hétvége 15 kilónyi szilva feldolgozásával telt. A szilváslepény tésztáját Chef Vikinél találtam, annyit változtattam, hogy morzsát nem készítettem rá. Azért ideírom én is a receptet.
Hozzávalók egy közepes méretű tepsihez:
15 dkg margarin
5 dkg cukor
1 tojás
25 dkg liszt
1 dl tej
2 dkg élesztő
fahéj
szilva negyedelve
A szilva kivételével mindent beleraktam a kenyérsütőbe és a gép megdagasztotta, megkelesztette. Én a margarint olvasztva adtam hozzá. Az eredmény egy lágy, de nagyon jól nyújtható, nem ragadós tészta lett. Szilvanegyedekkel megraktam, kevés cukorral megszórtam és 180 fokon 25 perc alatt készre sütöttem. Nagyon finom a tészta, puha még másnap is.
Jók is az ilyen szomszédok :)) Ez biztos finom lett,legközelebb próbáld ki morzsával is,feldobja a dolgot!
VálaszTörlésNagyon szép lett Mónika! Szilvával még nem is csináltam lepényt, itt az ideje! :)
VálaszTörlésMost jól jönne egy szeletke-napok óta nem sütöttem, ezt most megenném szívesen!!!
VálaszTörlésNagyon jól néz ki, megenném!
VálaszTörlésGuszta! Nálunk is most a szilvás dolgok mennek.
VálaszTörlésÖrülök, hogy ízlett a tészta!!!
VálaszTörlésNagymamámnak is nagyon bejött, pont a puhasága miatt :-) És tényleg érdemes a morzsával kipróbálni :-)