2009. augusztus 23., vasárnap

Quiche


Én nem adtam nevet neki, mert annyi minden került bele, hogy nem is tudom mi volt a domináns hozzávaló. Többfelé is láttam már, régóta izgatott, vajon milyen lehet és megeszi e válogatós családom. Kár volt ilyen sokáig várni, mert remek vacsoraétel. Egy kis friss salátával komplett és bőséges.

Tészta:

20 dkg liszt

10 dkg hideg vaj

1 tojássárgája

só, bors

2-3 kanál hideg víz

A tészta hozzávalóiból gyors mozdulatokkal tésztát gyúrunk, amit felhasználásig, de legalább fél órára hűtőbe teszünk.

Töltelék:

1 fej hagyma

1 paradicsom

1 paprika

25 dkg gomba

15 dkg füstölt sonka

só, bors

Öntet:

2 dl tejszín

2 tojás

Olajon megdinszteljük a hagymát, majd rádobjuk a paradicsomkockákat, az apróra vágott paprikát és így sütjük. Pár perc után mehet a gomba, sózzuk, borsozzuk. Készresütjük, majd a csíkokra vágott sonkát is belekeverjük.

Összeállítás:

A piteformába belenyomkodjuk a tésztát ( nekem nem volt elég a tészta bele, lehet nagy a formám). Megszurkáljuk villával és 10 percig elősütjük. Majd a maradék tojásfehérjével megkenjük még azon forrón. Ekkor kerül bele a töltelék.

A tojást elhabarjuk a tejszínnel és ezt öntjük a megtöltött piténkre. Lehet rá szórni reszelt sajtot is. 20-25 perc alatt készre sütjük. 180 fokon.



3 megjegyzés:

  1. Finomnak néz ki,A"Házias konyhán" láttam hasonlót,de még nem sütöttem meg.De már tervezem.

    VálaszTörlés
  2. No ez még nekem is hátravan. Szép és finom is lehetett.

    VálaszTörlés
  3. Finom volt, bár kicsit elsóztam. :))

    VálaszTörlés