2009. augusztus 25., kedd

Szilváslepény


Beköszöntött a szilvaszezon nálunk. Bár az én kicsi fámon csak 5 kilónyi termett, ellenben a szomszédban rengeteg, így aztán a hétvége 15 kilónyi szilva feldolgozásával telt. A szilváslepény tésztáját Chef Vikinél találtam, annyit változtattam, hogy morzsát nem készítettem rá. Azért ideírom én is a receptet.

Hozzávalók egy közepes méretű tepsihez:

15 dkg margarin

5 dkg cukor

1 tojás

25 dkg liszt

1 dl tej

2 dkg élesztő

fahéj

szilva negyedelve

A szilva kivételével mindent beleraktam a kenyérsütőbe és a gép megdagasztotta, megkelesztette. Én a margarint olvasztva adtam hozzá. Az eredmény egy lágy, de nagyon jól nyújtható, nem ragadós tészta lett. Szilvanegyedekkel megraktam, kevés cukorral megszórtam és 180 fokon 25 perc alatt készre sütöttem. Nagyon finom a tészta, puha még másnap is.

6 megjegyzés:

  1. Jók is az ilyen szomszédok :)) Ez biztos finom lett,legközelebb próbáld ki morzsával is,feldobja a dolgot!

    VálaszTörlés
  2. Nagyon szép lett Mónika! Szilvával még nem is csináltam lepényt, itt az ideje! :)

    VálaszTörlés
  3. Most jól jönne egy szeletke-napok óta nem sütöttem, ezt most megenném szívesen!!!

    VálaszTörlés
  4. Guszta! Nálunk is most a szilvás dolgok mennek.

    VálaszTörlés
  5. Örülök, hogy ízlett a tészta!!!

    Nagymamámnak is nagyon bejött, pont a puhasága miatt :-) És tényleg érdemes a morzsával kipróbálni :-)

    VálaszTörlés